Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво да гледам при покупка на алфа ромео 145

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво да гледам при покупка на алфа ромео 145

Привет колеги. И аз като вас съм луд фен на алфа , направо се влюбих в тази кола.Питането ми е следното.Искам да си взема алафа ромео 145 boxer реших това да бъде колата ми .Доста изчетох във форумите но никъде не открих подобна тема.Та искам, ако някои може да ми каже какво да гледам когато купувам тази кола, защото аз много много не разбирам.Сигурно ще ми кажете потърси в търсачката но… (не се обиждайте но тя според мен не струва) Благодря предварително.

145???

1.Общото състояние-външен вид, възможно пребоядисване, наличност на паспорт на колата, ключове 2+1 и код картата!
    2.Състояние на вътрешния интериор на колата, тапицерия, степен на износване на гумичките на педалите!
    3.Моторен отсек- течове от налични флуиди, проверка нивото и състоянието на маслото,казанчето за охл.течност за наличие на мътни маслени петна.При работещ двигател-проверка на налягането на картерни газове чрез развиване капачката на маслото, дали е равен хода на двигателя/да не бие хълбоци/, звука на двигателя на празен ход и при форсиране,развиване на свещите и огледа им, проверка на ауспуха дали пуши черен дим при форсиране и дали е изцапан със сажди.
    4.Има и много други системи за проверка, но те се отстраняват без много ядове. Просто за това се сещам в момента!
    Щом не разбираш избирай си колата в присъствие на специалист или преди покупката я прекарай на диагностика! Така или иначе след покупката пак ще ходи на диагностика след смяна на консумативите!Успех в покупката!
    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Пич, гледа се както на всяка кола втора употреба, но специално за мотора вземи с тебе да го види и някой който разбира от боксери, този мотор е по-слабо разпространен.
      По принцип гледай да няма странични шумове когато работи на празен ход. Трябва да цъка като часовник (буквално, доколкото звук може да се опише) без тракане и чукане. Да не се клати много, най-добре хич. Ако дълго не е палена е нормално да изпуши в началото, но не и след това. Трябва да се форсира без задавяне при припомпване на газта. Огледай за течове. Това за капачката на маслото при боксера не важи, щото първо е тапа и второ оттам духа, но не в една посока, а е нещо като пулсиране в такт с работата на двг.
      Провери предните амортисори дали са здрави, щото са доста скъпи (по спомени към 180 лв бройката)

Айде успех
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Re: Какво да гледам при покупка на алфа ромео 145

Първоначално публикувано от hunter1989
        .....Сигурно ще ми кажете потърси в търсачката но… (не се обиждайте но тя според мен не струва) Благодря предварително.
        Успех с търсенето на кола..и прав си търсачката не струва...нека да не се сърдят модераторите за множеството теми...
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
        Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Някой може ли да сложи линк, където има въпросния двигател "Боксер", за да добия представа много ли се различава от обикновените двигатели. Казват, че бил с два ремъка, вярно ли е? И поддръжката му била по-евтина от Twin Spark двигателите, понеже нямал дебитомер, нямало ламбда сонда, както и проклетия вариатор на цена от около 400 ++ лева;

Точно поради гореизброените причини търся 146-ца с Боксер 1,6 или 1,7 и ще съм много благодарен, ако някой сложи снимки на разрез на боксера и колкото може повече техническа информация;

Благодаря предварително

Comment

Чичо Гошо (Google)
            http://www.google.bg/search?hl=bg&clien ... ne&spell=1
            75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
            155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
            FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
            Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от batececo
              Някой може ли да сложи линк, където има въпросния двигател "Боксер", за да добия представа много ли се различава от обикновените двигатели. Казват, че бил с два ремъка, вярно ли е? И поддръжката му била по-евтина от Twin Spark двигателите, понеже нямал дебитомер, нямало ламбда сонда, както и проклетия вариатор на цена от около 400 ++ лева;

Точно поради гореизброените причини търся 146-ца с Боксер 1,6 или 1,7 и ще съм много благодарен, ако някой сложи снимки на разрез на боксера и колкото може повече техническа информация;

Благодаря предварително
              Колега, аз не съм чул някой с боксер да се оплаква по-малко от някой с Туин Спарк ....за мен е едно и също. Важното е, че каквото и да си купиш нема да сгрешиш...успехи...
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
              Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Боксера има ламда сонда!
                Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Само 1,6 боксер с GM инжекцион е без дебитомер.
                  Айде потърсете из темите колко хора са се оплакали от инжекциона на боксер 1,6 Тук слабо место е ламбда и МПХ (както и на останалите)
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Форсирай колата на място за да загрее. Изчакай перките да се включат. На 2 степени са.
                    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Мерси за информацията, ако някои знае още нещо нека каже.
                      Дано и аз скоро да се присъединя официално към клуба и да се похваля с колицата.Поздрави

Comment

Working...
                      X